valanhamn:
valans historie
Bygdeveg 1938
DS kaia
skolebrakka
gamle valanværinger
oss på nett
kaisaken
MS kvæanangen
kart
satelittbilde
webkamera
flyfotos
Arkiv:
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
Nyheter:
Framtid i Nord
Altaposten
Nordlys
Fremover
Aftenposten
VG
Dagbladet
Nettavisen_TV2
N24
DN
Dine Penger
Hegnar Online
Nrk
P4
Siste
Andre lokal aviser
Nyttige linker:
Banker
Posten
Telefonkatalogen
SAS_Braathens
Norwegian
DinSide
Ordboken Clue
IT-Avisen
Odin
Chess
Telenor
Aetat
Valautakalkulator
Webcam i Norge
























































Svekket rutetilbud i Kvænangen
- Folk er frustrerte


Lørdag 20.01.2007


Fra og med 1. januar 2007 fungerer rutebåten "MS Kvænangen" også som legeskyssbåt i Skjervøy og Kvænangen. Dette skaper problemer for de reisende.


Det gikk ikke mange dagene ut i det nye året før folk i Kvænagnen skulle få merke følgene ved at rutebåten plutselig måtte ut i ambulansetransport.

Valanhamn, Søndag 14. januar:
"MS Kvænangen" skulle hentet passasjerer i Valanhamn etter rutetid klokken 13:15, men vi fikk isteden beskjed om at ruten var innstilt inntil videre, da båten var gått i syketransport til Arnøya. Videre ble det gitt beskjed om at ruten ut i Kvænangen mest sannsynlig ville bli tatt opp igjen til kvelden.

Flere dager i uken korresponderer "MS Kvænangen" med hurtigbåten fra Skjervøy til Tromsø. Dette var også tilfellet denne søndagen.

Passasjerene som skulle videre med hurtigbåten til Tromsø så seg derfor nødt til å leie inn privat skyss til Skjervøy. Disse kostnadene ble dekket av Hurtigruten Group AS. Det er for øvrig ikke sikkert ekstra skyss er mulig å oppdrive hver eneste gang rutebåten uteblir.

Ruten ble gjenopptatt klokken 19:00 fra Skjervøy. Etter ruten hadde ikke båten anløp av Valan, men de som skulle videre til Burfjord ble da likevel plukket opp. Altså ankom passasjerene denne søndagen over 7 timer forsinket til Burfjord. De som eksempelvis skulle til Narvik var hjemme rundt klokken 3-4 natt til mandag, isteden for 20-21 søndag kveld. Og noen skal da også på jobb og skole.......

Dette er en uholdbar situasjon både for de fastboende og andre reisende. En kan ikke lenger stole på at en rekker fram i tide til sine eventuelle avtaler og korresponderende båter, busser, fly.... Dette kan i værste fall bli sinnsykt dyrt for den reisende. Hvem dekker isåfall merkostnadene??

Folk er frustrerte over denne nye situasjonen i Kvænangen, og vi er ikke interessert i å stå på kaiene rundt om i Kvænangen og vente på en båt som ikke kommer når den skal.

Dette er hærsking med folk i Kvænangen. En slik situasjon ville ikke blitt godtatt andre steder, så hvorfor tror noen at vi skal finne oss i dette.
GLEM DET!!!!
Vi krever at det blir satt inn ekstra skyss umiddelbart for oss reisende i Kvænangen, hver eneste gang "MS Kvænangen" skal ut i ambulansetransport!! Vi er ikke interessert i å bli rammet på en slik måte, vår TID er like viktig som andres.


Tilbake til startsiden...



Rutetider for MS Kvænangen!
Hvordan blir været??

© valanhamn.net 2000 - 2008